6

Onko Kapsilla kalenteripalvelua?

Otsikolla tarkoitan esimerkiksi Google Calendarin tai Microsoftin vastaavan palvelun kaltaista kalenteria. Eli onko Kapsilla käytössä tai mahdollista saada sellaista? Jonkinlaisena taka-ajatuksena olisi pyrkiä eroon henkilökohtaisista tiedoista Googlen ja/tai Microsoftin palveluissa mahdollisimman pitkälle, ja kalenterin siirtäminen vaikuttaa tällä hetkellä vaikeimmalta saavuttaa, sillä Kapsilla on esimerkiksi sähköpostit ja levytilaa hyvin tarjolla.

Käytännön vaatimuksena tuollaiselle kalenterille olisi mahdollisuus synkata se useaan softaan ja laitteeseen (itselläni käytössä esim. Thunderbird+lisäosa kalenterille sekä Windows Phone 7.8:lla varustettu puhelin, tulevaisuudessa mahdollisesti Jolla). Selaimella olisi myös tarpeellista päästä kalenteriin käsiksi. WP käsittääkseni tykkää lähinnä Exchange/ActiveSync/tms.-palveluista, joten en tiedä sitten olisiko tuollaista avoimen lähdekoodin softalla mahdollista edes toteuttaa. Kalenterin lisäksi tietysti osoitekirja/kontaktit jne. olisi mukava saada yhteensopivasti synkattua siinä sivussa.

sremes's avatar
241
sremes
asked 2013-08-20 01:02:37 +0300
edit flag offensive 0 remove flag close merge delete

Comments

add a comment see more comments

8 Answers

2

Radicale http://radicale.org/ vaikuttaisi olevan näppärä sekä kontaktien ja kalentereiden synkkaukseen.

Vielä jos Roundcubeen saisi tuon lisäosan; http://myroundcube.com/myroundcube-plug…, niin johan joutaisi Googlen palvelut eläkkeelle. Eli siis voisiko ko. pluginin saada asennettua?

Arde's avatar
111
Arde
answered 2013-08-30 12:56:19 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

add a comment see more comments
2

Asenna esimerkiksi davical, http://www.davical.org/

Desktop-laitteilla ei ole ongelmia, koska thunderbird (lisäosineen) ja kaverit osaa jutella caldavia.

Mobiilipuolella voi olla hankalampi löytää tukea. Sen takia aikoinaan tämän käytöstä luovuin ja annoin pikkusormeni googlelle. Synkronoin silloisen Nokia E90:n mäkkini kalenteriin, joka kyllä synkkas hienosti tuon davical-asennuksen kanssa.

Osoitekirjan kanssa en aikanaan keksinyt muuta ratkaisua kuin virittää LDAP, josta moni sähköpostiohjelma kyllä osaa lukea tiedot. Se kaksisuuntainen kontaktien ylläpito on se ongelma LDAPissa, työkaluja ei oikein ole. Mäkille sattui löytymään, mutta hankalaa silti.

mcpolo's avatar
111
mcpolo
answered 2013-08-24 20:21:28 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

add a comment see more comments
1

https://ukk.kapsi.fi/questions/160/ownc…

Nextcloudin asennus menee pääpiirteissään samoilla ohjeilla kuin Owncloudinkin. Siiloon ei kuitenkaan voi enää asentaa pelkkää datahakemistoa kuten tuossa ohjeessa vielä on.

Nextcloudin versio 13 beta mulla parhaillaan kokeilussa.

Kalenteria en ole kokeillutkaan nextcloudissa mutta hyvä tiedostojen jako-ohjelma jonne saa hyvin suuriakin tiedostoja jakoon.

Toimiakseen oikein laita tuommoinen lisäys .htaccess tiedoston loppuun tuon ###-rivin jälkeen. Tuo .htaccess on piilotiedosto ja se sijaitsee nextcloud-hakemistossa.

#### DO NOT CHANGE ANYTHING ABOVE THIS LINE ####
<Limit GET POST PUT DELETE OPTIONS PROPFIND PROPPATCH MKCOL COPY MOVE LOCK UNLOCK>
  order allow,deny
  allow from all
</Limit>
Jorma's avatar
394
Jorma
answered 2017-12-26 15:54:13 +0300, updated 2017-12-30 14:15:20 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

1) Nii tossa ohjeessa lukee että "Avaa "Advanced" osio asetusruudusta, ja syötä data folder -kohtaan siilolle osoittava polku, esimerkiksi /siilo/users/käyttäjätunnus/owncloud-data", nii mihin toi sitten pitäisi viitata? 2) Pitääkö joitkain oikeuksia antaa kansiossa oleville tiedostoille? 3) Enkä löytänyt kohtaa "....do not change..." tosta .htaccess tiedostosta.

pinq's avatar pinq (2018-01-08 01:27:19 +0300) edit

Itse en ole joutunut koskemaan oletusoikeuksiin asenuksen jälkeen. Laita tuo rimpsu .htaccess-tiedoston loppuun ja kokeile alkaako tiedostojen lataus toimimaan. Asennusohjelma itse ehdottaa sopivan datakansion ellet halua johdatella tatafileitä jonnee toisaalle.

Jorma's avatar Jorma (2018-01-08 01:35:28 +0300) edit

Joo, lähti toimii ton jälkeen! Ei tarvinnut tehdä muuta kun lisää toi loitsu loppuun. Kiitos!

pinq's avatar pinq (2018-01-08 21:09:13 +0300) edit
add a comment see more comments
1

Arden mainitseman carddav-pluginin lisäksi Roundcubeen olisi nyt tarjolla myös täysi kalenteriplugari: https://myroundcube.com/myroundcube-plugins/calendar-plugin

Vaatii vähintään Roundcube 1.0.1:n ja tällä hetkellä Kapsin palvelimilla pyörii 0.9.5. Eli hieman työtä olisi tiedossa ylläpidolle, mutta uskon että olisi sen arvoista.

Kun roundcuben SabreDAV-plugarilla (tai vaikka Arden mainitsemalla Radicalella) pyörittelisi kalenteri- ja kontakti-jakoja ja Roundcubeen lisäisi plugarit niiden käyttöön, saisi kännykkään kulkemaan kaiken. Mahdollistaisi tosissaan irroittautumisen kaupallisista palveluntarjoajista.

vjokelai's avatar
71
vjokelai
answered 2014-09-07 11:10:22 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

add a comment see more comments
1

Omia kokemuksia tällaisista kalenterisoftista minulla ei ole, joten en osaa suosistella mitään. Vastaavaan tarkoitukseen kuitenkin itsekin noita pengoin.

OwnCloud näyttäisi tarjoavan jotain tukea kalentereille ja yhteystiedoille. Se on myös mitä ilmeisimmin onnistuttu asentamaan Kapsin palvelimille (ks. https://ukk.kapsi.fi/questions/160/owncloud-asennus-kapsiin).

Muita CalDAV-protokollaan perustuvia toteutuksia löytyy sivulta http://caldav.calconnect.org/implementations.html.

tsk's avatar
1.3k
tsk
answered 2013-09-01 16:08:16 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

add a comment see more comments
0

Tuo Roundcuben Sabredav-plugin kuulostaisi ihan kivalta. Samoin yksi vaihtoehto olisi asentaa Horde Groupware, joka ymmärtääkseni tukee sekä ActiveSynciä että CalDAVia/CardDAVia.

CardDAV-asiakkaita on myös konsoliin, eli konsolisähköpostiohjelmiin saisi myös samat yhteystiedot synkronoitua. Nythän tilanne on se, että jokaisessa frontendissä on oma osoitekirja, mikä tekee osoitekirjoista lähes käyttökelvottomat. Sellainen ei ole oikein nykyaikaa.

ilaiho's avatar
231
ilaiho
answered 2015-02-08 02:41:31 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

add a comment see more comments
0

Olen nyt käyttänyt jonkin aikaa Baïkal-Cal- ja CardDAV -palvelinta (http://sabre.io/baikal/) jonka asensin mutkattomasti omien sivujen alihakemistoon. Voin suositella. Toimii myös Jollan kanssa (Cal/CardDAV account), ei tosin täysin ongelmitta.

Baïkalissa on myös "hyvä" www-liittymä sekä hallinnointiin että käyttäjälle. "Hyvä" siksi, että käyttäjä pääsee näkemään oman käyttäjätilinsä hyvin teknisellä tavalla, samalla tavoin kuin klienttiohjelma sen näkisi. Ei käyttäjäystävällistä mutta teknisesti anteliasta.

mikkoi's avatar
37
mikkoi
answered 2017-07-02 19:18:27 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

add a comment see more comments
0

Minulla on Kapsilla omaan domainiini asennettuna NextCloud ja siihen calendar-, contacts- ja tasks-aplikaatiot.

Web-liittymä näille löytyy suoraan NextCloudista.

Työpöydälle saan synkattua nämä Evolutioniin sekä Gnomen kalenteriin (ja gnome-shellin yläpalkkiin).

Androidille on saatavissa DAVDroid-niminen sovellus, joilla nämä saa synkattua kännykkään. Kalenteri ja yhteystiedot integroituvat suoraan näihin Samsung-kännykän mukana tulleisiin sovelluksiin. Taskit eivät näy kalenteri-sovelluksen tehtävät-kohdassa, mutta niitä voi käyttää OpenTasks-sovellusta.

tsk's avatar
1.3k
tsk
answered 2017-10-26 21:23:05 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

Osaatko antaa neuvoa miten asensit NextCloudin Kapsille? Kiinnostais kansa kokeilla.

pinq's avatar pinq (2017-12-26 15:40:55 +0300) edit
add a comment see more comments

Your Answer

Login/Signup to Answer