1

Tiedostojen lataus ulkopuolisille

Minulla olisi tarkoitus siirtää http://kermi.pp.fi sivusto kapsille.

Ongelmaksi on muodostunut se, että sivustolle pitäisi sallia tiedostojen lataus ei-jäseniltä (tarvetta vain muutamalle henkilölle). Suunnitelmissa olisi tarkoitus pyytää tuolle oma vhost.

Ilmeisesti tällä hetkellä ei ole ssh-aliaksille mahdollisuutta (ylläpidollisesti yksinkertaisesti) rajoittaa käyttöoikeuksia vain yhdelle vhostille.

Tiedostot ovat suurimmillaan satoja megatavuja, joten jonkin sortin (S)FTP(S) olisi mieluinen ratkaisu. Jos asentelen oman ftp-palvelimen /homeen, onko sen käyttöoikeudet mahdollista rajoittaa tiettyyn vhostiin / hakemistoon (chroot tms.)?

Vai löytyykö kenties jotain muuta järkevää ratkaisua?

kermi's avatar
71
kermi
asked 2014-07-27 18:51:51 +0300
edit flag offensive 0 remove flag close merge delete

Comments

add a comment see more comments

1 Answer

1

En löytänyt helppoa tapaa asentaa sftp-palvelinta kotihakemistoon. Lupaavimmalta vaikutti OpenSSH + MySecureShell yhdistelmä, mutta siinäkin tuli ongelmia vastaan mm. salasanahallinnan kanssa. FTP:n kanssa täytyisi löytää jokin hyvä serveriohjelma, ja lisäksi se vaatii harmillisen monta porttia. Rsync on myös potentiaalinen protokolla, mutta siihen on vaikeaa saada salausta kätevästi ilman ssh:ta.

Vaikkei WebDAV olekaan isojen tiedostojen siirtoon kovin hyvä protokolla, niin tätä voi silti kokeilla: EasyDAV. Kirjoitin sen alunperin juuri tällaisiin käyttötarkoituksiin, mutta sittemmin olen saanut havaita kuinka puutteellisia useimmat WebDAV-clientit ovat.

jpa's avatar
1.4k
jpa
answered 2014-07-28 21:06:20 +0300
edit flag offensive 0 remove flag delete link

Comments

Onko tullut vastaan toimivia ei-webdav web-kälejä etäpalvelimen tiedostojen käsittelyyn?

jkj's avatar jkj (2014-08-28 13:45:41 +0300) edit
add a comment see more comments

Your Answer

Login/Signup to Answer