Revision history  [back]

Tuo Let's encryptin oma työkalu on kovin epäsopiva Kapsin ympäristöön koska se haluaisi sertifikaatin lisäksi myös mm. muuttaa www-palvelimen asetuksia, mikä ei näin Kapsin tapauksessa toki käy päinsä.

Ahkeralla säätämisellä tuon työkalun saa kuitenkin toimimaan mutta ei mitenkään helposti. Sen sijaan tarjolla on merkittävästi yksinkertaisempia työkaluja, jotka tekevät vain ja ainoastaan sertifikaatin hakemiseen tarvittavat operaatiot.

acme-tiny on yksi tämmöinen työkalu. Sillä sertifikaatin saa generoitua kohtuullisen kivuttomasti ja tämän jälkeen kopioi sen sivuston ~/sites/sivusto.domain/.ssl hakemistoon server.crt nimelle. Myös avain tulee olla salasanatta tiedostossa ~/sites/sivusto.domain/.ssl/server.key sekä mahdollinen ca-sertifikaatti tiedostossa ~/sites/sivusto.domain/.ssl/ca.crt. Korvaa kaikista edellä mainituista sivusto.domain omalla domainillasi.

Koska Let's encryptin sertifikaatit ovat voimassa vain 90 päivää kerrallaan, tulee sertifikaatti uusia kohtuullisen usein. Suosittelenkin että tätä varten tekee esimerkiksi kerran kahdessa kuukaudessa ajettavan crontab-scriptin joka generoi uuden sertifikaatin ja asettaa sen paikalleen.